Een blik terug


Het activiteitenoverzicht van de eerste versie van 3komma14 is hier verwijderd. Het blijft wel beschikbaar op de privť-webstek van 3komma14.

Een blik op 2012

en na 6 oktober Op de maandelijkse bijeenkomsten na, op verschillende plaatsen, gaan we even in winterslaap.
In 2013 volgen nieuwe gezellige 'speciale' activiteiten onder vrienden.
zondag 6.10.2012 avond:
Trappistenfeesten in Niel Van 19 uur tot een eind over middernacht, elk 3 tot 5 proevertjes van trappistenbier (plus bij elkaar nippen). Trappistenkaas en -likeur zetten de kroon op het werk.
zondag 2.9.2012 dag:
Manifesta en Barbecue (5 personen)
Manifesta is dť reizende Europese biŽnnale voor hedendaagse beeldende kunst. Dat bleek uit de video's in het Engels, ondertiteld in het Engels... gelukkig waren de uitlegbordjes wel vertaald. Bijwijlen grappig, soms verrassend, heel soms zelfs eens mooi. Typisch moderne kunst dus.
De barbecue nadien bij Jan & Carine was zeer verzorgd en bijna gratis (zeg nu zelf: 10Ä, alles inbegrepen). Het was middernacht toen we afscheid namen.
zondag 12.8.2012 dag:
Beaufort04, van Oostende tot Den Haan (6 personen)
Beaufort04, deel 2.
De tweede keer gingen we met de auto, een avondje vroeger, om op zaterdag de Paulusfeesten in Oostende mee te maken. Zondag tramden we de andere richting op. Het was erg zonnig en warm. De kunstwerken waren goed verstopt, maar we hebben er toch een aantal gevonden... of wat had je anders verwacht. Ook nu eindigden we de dag met een gezellig etentje met zes in brasserie Bassin.
zaterdag 28.7.2012 avond:
Leuven zingt (6 personen)
Vooraf een spagetti of dergelijke, en dan... samen luidkeels, al dan niet vals, meezingen. Sfeer als geen ander, ook voor wie normaal niet graag zingt. Van 19u30 bijna ononderbroken tot 23:30, met tussendoor gastoptredens van Bart KaŽll en Jo Lemaire.
Pas naar huis na wat intense gesprekken en een Duvel triple hop.
vrijdag 13.7.2012 dag:
Beleuvenissen - Lage landen (13 personen)
Van het ene podium naar het andere, een gratis concertavond in open lucht met een rits Nederlandstalige artiesten. Ieder ging kijken naar de groepen van zijn of haar voorkeur.
Het 'aprŤs-concert'-gebeuren duurde nog een paar uren door.
zondag 8.7.2012 dag:
Beaufort04, van Oostende tot Oostduinkerke (7 personen)
Beaufort04 is de TriŽnnale voor Hedendaagse Kunst aan Zee.
Eerst spoorden we dus naar de zee, waar we op de koffie gingen. Na enkele kunststukken (nu ja) in Oostende gingen we met de kusttram langs Westende en Nieuwpoort tot Oostduinkerke en terug naar Oostende.
Eťn buitje en een tegenvallend middagrestaurant konden de sfeer niet drukken, de hoogstaande kunst (lezen we hier enig cynisme?), de zee en het gezelschap maakten het allemaal meer dan de moeite waard.
De dag werd besloten met lekker eten in brasserie Bassin en de treinreis terug naar huis. Wordt vervolgd.
zaterdag 26.5.2012 dag:
Sagalassos en Tongeren (7 personen)
Na Jane's uitleg over het Ambiorixstandbeeld trokken we van de Tongerse Grote Markt naar het Gallo-Romeins museum, waarvan de kelderverdieping gewijd is aan de opgravingen in Sagalassos.
Even voorbij de middag kwamen we in de Basilik (sic!) terecht. Daarna leidde Jane ons van de Basiliek naar het Begijnhof en heel Tongeren door, inclusief het oudste cafť van de oudste stad van BelgiŽ en zowel Begijnhof als Begeinhof (sic!).
Een erg gezellige en geslaagde dag, met dank aan de gids.
zaterdag 4.5.2012 avond:
Etentje in Limburg (5 personen)
Na een lekker etentje, geÔnspireerd op de bierrecepten die we op 1 mei van ons Stella-bezoek overhielden, is de opzet van 3komma14.2 besproken en vastgelegd. Dit zal op heel korte termijn in de realiteit omgezet worden.
dinsdag 1.5.2012 avond:
Relaxdag in Leuven (7 personen)
Boottocht van de Vaartkom in Leuven naar de containerkaai annex mouterij in Herent. Na de wok ŗ volontť wandelde de gids ons door het historische Leuven. We sloten aan bij het bezoek aan Stella Artois. En na de verfrissende drieŽndertiger(s) aldaar eindigden we bij tennisclub Lovania.
zondag 29.4.2012 avond:
Afrikamuseum en Bierfestival (13 personen)
Bezoek aan de expo "Uncensored" in het Afrikamuseum van Tervuren. Na een verfrissende pauze trok een deel van het gezelschap naar het Zythos Bierfestival in de Brabanthal in Leuven, waar we toch wel een twintig verschillende soorten bier proefden.
vrijdag 13.4.2012 avond:
Informele bijeenkomst, de eerste in de nieuwe stijl (7 personen)
Doorheen het jaar zijn er informele bijeenkomsten op variabele dagen en plaatsen in Vlaanderen.
Voorstelling  
Deelname  
Programma  
Een blik terug  
Informatie  
(laatste aanpassing: 3.12.2012)